جوشکاری ورق نازک چگونه انجام می شود؟ این سوالی است که برای بسیاری از جوشکاران تازه وارد در هنگام شروع به کار با دستگاه های جوش لیزری مطرح می شود. ورق های فلزی بسیار نازک برای انجام فرآیند جوشکاری، نسبت به دیگر متریال ها با ضخامت های بیشتر نیازمند دقت و عملکرد بسیار حرفه ای هستند تا محل جوشکاری دچار هرگونه مشکل و افت کیفیت نشود. زیرا هر چه ضخامت ورق های فلزی نازک تر باشد، ایجاد خطا و سهل انگاری می تواند سبب سوختگی و یا دیگر مشکلات در هنگام جوشکاری شود.
جوشکاری ورق نازک چیست؟
جوشکاری ورق نازک، یکی از روش های اتصال ورق های فلزی به یکدیگر است که در آن دو یا چند قطعه کار با استفاده از گرما و فشار بسیار بالا ذوب شده و به یکدیگر متصل می شوند. جوشکاری ورق های فلزی نازک در واقع به شما این امکان را می دهد که انواع قطعات فلزی را با اشکال و مشخصات دلخواه خود به یکدیگر جوش داده و آن ها را به هم متصل نمایید. فرایند جوشکاری ورق های فلزی نازک نیز نسبت به دیگر متریال ها، دارای رویکرد بسیار متفاوتی بوده و در آن از تنظیمات متفاوت تری برای اتصال دو قطعه به کار برده می شود.
انتخاب روش جوشکاری ورق های نازک فلزی نیز با توجه به نوع فلز و قطعات ساخته شده بسیار متفاوت است که از جمله مهم ترین آن ها می توان به روش جوشکاری با دستگاه جوش لیزر اشاره نمود.
نکات مهم جوشکاری ورق نازک
روش های بسیار متفاوتی برای جوشکاری ورق های نازک در دسترس هستند و هرکدام دارای اصول و مراحل گوناگونی برای ایجاد کیفیت و دقت در محل جوشکاری می باشند. در هنگام جوشکاری ورق های نازک فلزی نیز توجه به عواملی همچون حرارت، فشار و غیره بسیار حائز اهمیت بوده و هرچه تنظیمات آن دقیق تر باشد، امکان سوختگی و یا دیگر مشکلات در نقطه جوش بسیار کمتر است. همچنین اگر ایجاد حرارت در هنگام جوشکاری بسیار بالا باشد، امکان تاب خوردگی در محل جوشکاری نیز افزایش خواهد یافت.
از مهم ترین نکات در جوشکاری ورق نازک نیز می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
انتخاب روش مناسب جوشکاری
یکی از نکات بسیار مهم در جوشکاری ورق نازک، انتخاب نوع فرآیند جوشکاری متناسب با ورق های نازک فلزی است. روش های جوشکاری لیزری، تیگ و غیره از بهترین روش های جوشکاری برای ورق های نازک فلزی هستند.
برای اطلاع بیشتر از روش جوشکاری لیزری، می توانید به صفحه دستگاه جوش لیزر نوین تاک لیزر رجوع نمایید.
تنظیم سیم با قطر کمتر
در هنگام جوشکاری ورق های نازک فلزی، تغذیه سیم با قطر کمتر را حتماً در نظر بگیرید. زیرا هرچه سیم کوچک تر باشد، برای ذوب نیاز به حرارت کمتری خواهد داشت که در نتیجه کیفیت را در نقطه جوش افزایش می دهد. همچنین هرچه سیم کوتاه تر باشد، امکان کنترل آن نیز بهتر بوده و برای بازیابی اشتباهات شانس بسیار بیشتری را برای کاربران فراهم می کند.
تمیز نگه داشتن قطعه کار
یکی دیگر از نکات بسیار مهم برای افزایش کیفیت در جوشکاری ورق های نازک فلزی، تمیز نگه داشتن قطعه کار و محل جوش است. ورق های فلزی نازک شامل انواع فلزات آهن گالوانیزه، استیل، نیکل، آلومینیوم و غیره هستند و به ویژه زمانی که از جنس آلومینیوم باشند، باید نقطه جوش و قطعه کار را از هرگونه آلودگی ها تمیز نگه دارید.
توجه به قطبیت الکترود
در حین فرایند جوشکاری با سیم های جامد، باید از الکترود هایی با قطب های مثبت استفاده کنید. الکترود های مثبت نسبت به منفی، گرمای بسیار بیشتری را تولید نموده اما در مقابل نتایج بسیار بهتری را در فرایند جوشکاری ارائه می دهند.
توجه به منبع تغذیه
در فرایند جوشکاری ورق های نازک فلزی، به منبع تغذیه توجه نموده و تنظیمات لازم را برای کنترل ولتاژ انجام دهید. زیرا این عمل سبب پایداری جوشکاری و همچنین قوس مناسب خواهد شد.
انواع جوشکاری ورق نازک
از مهم ترین انواع روش های جوشکاری ورق های نازک فلزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
جوشکاری لیزری ورق نازک
یکی از بهترین روش های جوشکاری ورق های نازک فلزی، استفاده از دستگاه جوش لیزر برای اتصال قطعات به یکدیگر است. در این روش از پرتو لیزر قدرتمند و متمرکز برای اتصال دقیق و باکیفیت دو قطعه فلزی به یکدیگر استفاده شده و در پایان نیز نقطه جوش بدون تاب برداشتگی و تغییر در ماهیت فلز در کیفیت بسیار بالا ایجاد می شود.
دقت بالا، کاهش تولید آلاینده، سرعت عمل بالا، کیفیت در پایان کار، کاهش تولید پسماند، عملکرد راحت برای کاربران، اتصال انواع صفحات فلزی نازک به یکدیگر و غیره از مهم ترین ویژگی ها و خصوصیات روش جوشکاری لیزری هستند که برای اطلاع از قیمت و سفارش انواع دستگاه های جوش لیزری نیز می توانید با کارشناسان ما در شرکت نوین تاک تماس حاصل نمایید.
جوشکاری MIG ورق نازک
جوشکاری MIG، یکی از مناسب ترین روش ها برای اتصال ورق های فلزی نازک به یکدیگر است. در این روش تا حد امکان از کمترین قطر سیم برای عملیات جوشکاری استفاده شده و علاوه بر افزایش کنترل، امکان بازیابی اشتباهات را به روش آسان برای تازه واردان ایجاد می کند. این نوع جوشکاری تحت عنوان جوشکاری قوس فلزی گاز نیز شناخته می شود و سیم ذوب شده سبب به هم پیوستن قطعات فلزی نازک به یکدیگر می شود. گاز موجود در تفنگ جوش نیز از ورود هرگونه آلودگی به گودال جوش جلوگیری می کند.
جوشکاری TIG ورق نازک
در جوشکاری به روش TIG نیز همانند جوشکاری MİG، از گاز محافظ بی اثر آرگون و یا هلیوم جهت جلوگیری از انواع آلودگی در گودال نقطه جوش استفاده می شود. از این تکنیک در صنایعی همچون هوافضا، هوانوردی و غیره استفاده شده و کنترل راحت تری را برای کاربران جهت ایجاد جوش بسیار دقیق و با کیفیت ایجاد می کند.
با توجه به توضیحات ارائه شده، دقت و انتخاب درست روش در فرآیند جوشکاری ورق های نازک فلزی در کیفیت پایان کار بسیار تأثیر گذار است. دستگاه های جوش لیزری فایبر نیز از بهترین روش های به کار رفته برای جوشکاری ورق های نازک فلزی هستند که علاوه بر راحتی در استفاده، دارای سرعت عمل و کیفیت بیشتری برای انجام جوشکاری نسبت به دیگر روش ها می باشند.
در پایان
شرکت نوین تاک لیزر، یکی از برترین و شناخته شده ترین ارائه دهندگان انواع دستگاه ها و ماشینآلات لیزری است و محصولات خود را نیز از برترین برند های جهانی با کیفیت های بسیار بالا همراه با خدمات پس از فروش به مشتریان عرضه می کند. شما می توانید برای اطلاع از قیمت و دریافت مشاوره های لازم برای خرید هر یک از دستگاه های جوش لیزر و دستگاه برش لیزر، با شرکت نوین تاک لیزر تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه