کمپرسور از جمله دستگاه های مکانیکی است که در بسیاری از صنایع استفاده می شود. این دستگاه از طریق فشرده سازی گاز یا هوا، حجم آن را کاهش می دهد و با کمک آن می توان انرژی را ذخیره کرده و به اهداف مختلف تامین نیازهای صنعتی، تولید برق و… استفاده نمود. یک دستگاه کمپرسور شامل بخش هایی مانند محفظه جذب، پیستون ها یا توربین، سلیندر، وال و… است که این اجزاء در کنار یکدیگر، باعث عملکرد صحیح دستگاه می شوند. برای آشنایی با کمپرسور و انواع آن، لطفا در ادامه مطلب همراه باشید.

کمپرسور

کمپرسور چیست؟

کمپرسور، نوعی دستگاه مکانیکی محسوب می شود که از طریق فشرده سازی گاز یا هوا باعث کاهش حجم آن می شود و بدین وسیله می توان از این قدرت مکندگی برای اهداف مختلف استفاده کرد. این دستگاه شامل بخش هایی به شرح سلیندر، وال، محفظه جذب، پیستون ها و… می باشد. با فعال شدن کمپرسور، هوا یا گاز وارد محفظه جذب می شود و پس از یک فرایند فشرده سازی، گاز فشرده شده از طریق صمام ها یا پیستون خارج می شود. این دستگاه دارای انواع مختلف در ظرفیت های متفاوت است و کاربردهای زیادی دارد.

انواع کمپرسور

دستگاه کمپرسور دارای انواع مختلفی است و بر اساس ویژگی هایی که دارد، در دسته بندی های مختلف قرار می گیرد. انواع این دستگاه به شرح زیر می باشند :

کمپرسور دینامیکی

کمپرسور دینامیکی نوعی از این دستگاه است که در آن، انتقال انرژی از سیال به صورت مداوم می باشد. کاربرد کمپرسور مکانیکی در فشار پایین و دبی های بالاتر است و دارای دو طرح محوری و شعاعی می باشد.

کمپرسور جابجایی مثبت

در کمپرسور جابجایی مثبت، انتقال انرژی به سیال به طور متناوب یا دوره ای انجام می گیرد. این کمپرسور از نظر قدرت تراکم، قدرت بیشتری به نسبت مدل دینامیکی دارد اما دبی آن کمتر می باشد.

کمپرسور روتاری پره ای

کمپرسور روتاری پره ای شامل تعدادی پره است که در شکاف های شعاعی روتور قرار دارند. روتور  روتور با یک فاصله در یک محفظه بزرگ تر دایره ای و با شکل پیچیده نصب شده است و در زمان حرکت، پره ها به داخل و خارج شکاف حرکت می کنند. در نتیجه عملکرد پره ها، مجموعه ای از حجم های رو به کاهش ایجاد می شود.

کمپرسور اسکرال

نوع دیگری از کمپرسور به اسم کمپرسور اسکرال شناخته می شود که شامل دو پره مارپیچی لایه ای می باشد. این مدل کمپرسور دارای صدای کمتری است و ابعاد کوچک تری هم دارد.

تشدید کننده های فشار

کمپرسور تشدید کننده فشار، باعث افزایش فشار سیال می شود. زمانی که محفظه کمپرسور از فشار پر می شود، پیستون کم فشار به سمت بالا حرکت می کند و وقتی که سیال مولد فشار وارد محفظه می شود، پیستون به سمت پایین می آید و سپس تحت فشار بالایی، سیال را به سمت بیرون می راند.

کمپرسور های کمکی

کمپرسور کمکی مدلی است که هوای فشرده شده از قبل را تا فشار بالاتری متراکم می کند. کاربرد این دستگاه برای جبران فشارهایی است که در طول خطوط لوله های طویل، افت کرده است همچنین در مواردی که به فشار بالا نیاز است، مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی انواع کمپرسور دستگاه برش لیزر

انواع کمپرسور که در دستگاه برش لیزر استفاده می شوند، شامل دو نوع کمپرسور پیستونی و کمپرسور اسکرو هستند. کمپرسور پیستونی از نظر قیمت، هزینه مناسب تری دارد اما به همان نسبت، کارایی آن نیز کمتر است. از معایب خرید کمپرسور پیستونی، سر و صدای زیاد آن حین کار کردن است در حالی که کمپرسور اسکرو، سر و صدای بسیار کمی حین کار کردن دارد و دارای کارایی بیشتر و البته قیمت گران تری است.

دستگاه کمپرسور اسکرو می تواند بدون وقفه و 24 ساعته کار کند اما کمپرسور پیستونی این قابلیت را ندارد همچنین اسکرو از توانایی بیشتری برای تولید حجم بالایی از فشار برخوردار است.

انواع کمپرسور

کاربرد کمپرسور در دستگاه برش فلزات

یکی از موارد استفاده از دستگاه کمپرسور در دستگاه برش لیزر فلزات می باشد و جزء بخش های اصلی در سیستم برش فلزات به شمار می رود. وظیفه کمپرسور در دستگاه برش فلزات، تامین هوای فشرده است تا اجزای دستگاه و ابزار برش، عملکرد صحیح داشته باشند. کمپرسور با ایجاد هوای فشرده، باعث عملکرد بهینه بخش های مختلف دستگاه برش فلزات می شود و هوای فشرده شده توسط آن، منبع اصلی قدرت برای جابجایی قطعات فلزی است. همچنین هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور به عنوان پاک کننده برش فلزات میز کاربرد دارد.

علاوه بر موارد فوق، دستگاه کمپرسور در ایجاد جریان هوای فشرده برای استفاده در ابزارهای برش فلز نیز کاربرد دارد به عنوان مثال، در برش با استفاده از ابزارهای پنوماتیکی، کمـپرسور برای تامین هوا به ابزارها مورد استفاده قرار می گیرد.

ابعاد و اندازه کمپرسور دستگاه برش لیزر

ابعاد و اندازه کمپرسور مورد استفاده برای دستگاه برش لیزر بستگی به اندازه خود دستگاه لیزر دارد. اگر دستگاه برش لیزری شما کوچک است، می توانید از یک کمپرسور پیستونی کوچک برای آن استفاده کنید اما کمپرسور اسکرو از نظر ابعاد بزرگ تر می باشد.

علاوه بر اندازه کمپرسور، برای خرید این دستگاه باید به فشار و سرعت جریان آن توجه داشته باشید. فشار کمپرسور باید در حدی باشد که مواد مذاب را پرتاب نکند و میزان فشار آن باعث آسیب رسانی به دستگاه برش نشود همچنین سرعت جریان هوا که توسط کمپرسور ایجاد می شود، باید در اندازه ای باشد که بتوان با کمک آن، برش لیزری را انجام داد.

مزایای استفاده از دستگاه کمپرسور در دستگاه لیزر

استفاده از کمپرسور در دستگاه لیزر باعث مزایایی می شود از جمله آنکه :

  • کمپرسور به برش دقیق و تمیز با دستگاه لیزر کمک می کند.
  • استفاده از کمپرسور در افزایش بهره وری دستگاه لیزر موثر است زیرا کمک می کند که از نهایت ظرفیت دستگاه برش استفاده شود و دقت بیشتری در فرایند برش وجود دارد.
  • با استفاده از کمپرسور، در هزینه های نگهداری از دستگاه صرفه جویی می شود زیرا به دستگاه آسیبی وارد نمی شود.

خرید کمپرسور

در صورت نیاز به خرید کمپرسور دستگاه لیزر، شرکت نوین تاک در خدمت شماست. این شرکت در زمینه فروش انواع دستگاه لیزر فلزات، دستگاه لیزر غیر فلزات، دستگاه لیزر حکاکی، دستگاه جوش لیزر، دستگاه پرس برک، قطعات یدکی و… فعالیت می کنند و تامین کننده نیاز شما به دستگاه کمپرسور برش لیزر هم می باشد.

دو مدل دستگاه کمپرسور موجود در شرکت نوین تاک، به شرح زیر هستند:

دستگاه کمپرسور NT-20 PV/16

دستگاه کمپرسور NT-20 PV/16  با مشخصات زیر در فروشگاه نوین تاک موجود است:

  • روش خنک سازی : خنک کننده هوا
  • مدل : 16PV-20NT
  • حجم : 500 لیتر
  • وزن : 550 کیلوگرم
  • قدرت موتور : 15 KW 20HP
  • سرعت موتور Rpm3000
  • درجه حفاظت : 55IP

دستگاه کمپرسور NT-30 PV/16

دستگاه کمپرسور NT-30 PV/16  با مشخصات زیر در فروشگاه نوین تاک موجود است:

  • روش خنک سازی : خنک کننده هوا
  • مدل : 16PV-30NT
  • حجم : 500 لیتر
  • وزن : 650 کیلوگرم
  • قدرت موتور : 122 KW 30HP
  • سرعت موتور Rpm3000
  • درجه حفاظت : 55IP

می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به مشخصات دستگاه های فوق، با کارشناسان شرکت نوین تاک تماس بگیرید و پس از دریافت راهنمایی از کارشناسان، اقدام به ثبت سفارش کنید.