برای برش ورقهای فلزی و غیرفلزی از انواع دستگاههای برش استفاده میشود و هر یک از این دستگاهها از نظر قدرت در برش ورقهای نازک تا ضخیم، تفاوتهایی دارند. مواد قابل برش مثل ورقها چه از نوع فلزی باشند چه غیر فلزی، ضخامت تعیین شدهای برای برش لیزری دارند برای مثال، میزان ضخامتی که یک دستگاه خاص میتواند ورق استیل را برش دهد، 4 میلیمتر است و اگر ضخامت ورق استیل بیشتر شود باید از دستگاه قویتری استفاده کرد. در این مطلب میخواهیم به بررسی تفاوت قدرت دستگاه لیزر در ضخامتهای مختلف ورق بپردازیم تا شما با شناخت تفاوتها، از دستگاهی مناسب برای برش ورقها با ضخامتهای مختلف، استفاده کنید.
اهمیت قدرت مناسب دستگاه لیزر در ضخامتهای مختلف ورق
ورقهای فلزی و غیرفلزی با ویژگیها و پوششهای خاص مثل روکش ضدخش، پوشش ضد خوردگی، روکش ضد زنگ و… تولید میشوند و هر کدام از این ورقها طبق استانداردهای مربوطه در ضخامتها و ابعاد مختلفی موجود هستند تا مناسب کاربریهای مختلف باشند. برای برش این ورقها از دستگاه لیزر استفاده میشود و تعیین قدرت مناسب برای برش ورقهای دارای ضخامت مختلف، از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا قدرت دستگاه میتواند در عملیات برش دقیق و منظم ورق تاثیر داشته باشد. میزان نیروی مورد نیاز برای برش هر نوع ورق فلزی و غیرفلزی بستگی به ضخامت ورق دارد و برای ورقهای دارای ضخامت بالاتر، نیاز به مقدار توان بیشتری میباشد تا برش دقیقتری انجام شود.
عوامل موثر بر قدرت و توان دستگاه برش لیزری
قدرت و توان دستگاه برش لیزری تحت تاثیر چند عامل است از جمله آنکه:
نوع ورق فلزی یا غیرفلزی
از دستگاه برش لیزری برای برش دادن انواع فلزات و غیرفلزات استفاده میشود و هر کدام از این ورقهای فلزی و غیرفلزی، دارای خصوصیات و ویژگیهای متفاوتی هستند که موثر بر قدرت برش دستگاه میباشند. ورقهایی که دارای سختی بالاتر هستند، برش آنها سختتر انجام میشود و ظرافت کاریهای بیشتری نیاز دارند.
ضخامت ورق
ضخامت ورق، عاملی موثر بر قدرت برش دستگاه است و با توجه به ضخامتهای مختلف ورقها، از دستگاههای برش با قدرتهای متفاوت و مناسب انواع ضخامتهای ورق استفاده میشود.
نوع دستگاه برش
از عوامل موثر بر قدرت و توان دستگاه برش لیزری، سرعت برش دستگاه است. سرعت برش دستگاه باید با توجه به نوع ورق و ضخامت آن، تعیین شود تا برش به شکل صحیح، دقیق و کاملا ظریف، انجام شود.
شرایط کاری
قدرت دستگاه برش لیزری میتواند تحت تاثیر شرایط محیطی هم باشد مانند دما، رطوبت و وضعیت سطح فلز.
تفاوت قدرت دستگاه لیزر در ضخامتهای مختلف ورق
ورقهای فلزی و غیرفلزی بر اساس ضخامتی که دارند، در دسته بندیهای مختلف قرار میگیرند و دستگاه مناسب برای برش این ورقها متناسب با ضخامت آنها انتخاب میشود. ضخامتهای مختلف ورق و دستگاه برش لیزر مناسب آنها، به شرح زیر هستند:
ورقهای سبک و نازک
ورقهایی که دارای ضخامت 4 میلیمتری یا کمتر هستند، وزن بسیار سبکی دارند و این دسته از ورقها به عنوان ورق سبک و نازک محسوب میشوند. از ورقهای سبک و نازک در صنایع بسیاری استفاده میشود و دستگاه لیزری که برای برش این ورقها کاربرد دارد، معمولا دستگاه برش 750 واتی میباشد.
ورقهای متوسط
ورقهای دارای ضخامت 4 تا 20 میلیمتر، ورقهای متوسط هستند مثل ورق فلزی کربن استیل، استیل ضد زنگ، ورق آهن و… این ورقها برای برش خوردن نیازمند دستگاهی با قدرت و توان مناسب هستند و دستگاهی که دارای قدرت لیزری بین 1 تا 2 کیلو وات میباشد، برای برش آنها استفاده میشود.
ورقهای ضخیم یا ورقهای سنگین
قدرت دستگاه لیزر در ضخامت های مختلف ورق هایی که ضخامت 20 تا 60 میلیمتری دارند، به عنوان ورقهای سنگین یا ضخیم شناخته میشوند و باید برای برش آنها از دستگاه هایی پر توان استفاده کرد. برش زدن این ورقها به سختی است و باید از دستگاهی که قدرت مناسب دارد، استفاده شود. دستگاه برش لیزری برای برش شدن ورقهای ضخیم معمولا کارایی ندارد و برای برش زدن این دسته از ورقها، از دستگاههای برش هوا گاز یا برش پلاسما استفاده میشود. برش ورقهای ضخیم و سنگین نیازمند دستگاهی با قدرت 3 کیلو وات است.
ورقهای بسیار سنگین
دسته دیگری از ورقها که در دسته بندی ورقهای بسیار سنگین قرار دارند، دارای ضخامت 60 تا 600 میلیمتر میباشند. این ورقها در شرکتهای صنعتی استفاده دارند و دستگاهی با قدرت بسیار بالا برای برش آنها نیاز است. ورقهای بسیار سنگین با توجه به ضخامت بالایی که دارند، قابل برش با دستگاه برش لیزری نیستند و فقط میتوان با استفاده از دستگاه برش هوا گاز یا پلاسما، برشکاری آنها را انجام داد.
ورقهای رنگی
منظور از ورقهای رنگی، ورقهای فلزی مثل مس، طلا، نقره و… هستند. برای برش ورقهای فلزی رنگین، دستگاههای برش لیزری با قدرتهای مختلف استفاده میشوند اما عمدتا دستگاه 750 واتی به کار برده میشود. دستگاه 750 واتی را میتوان برای برش ورق مسی 2 میلیمتری، استیل 4 میلیمتری یا ورق آهنی 8 میلیمتری استفاده کرد.
مزایای استفاده از دستگاه برش لیزری
استفاده از دستگاه برش لیزری برای برش فلزات و غیرفلزات، مزایایی به همراه دارد از جمله آنکه:
سرعت برش بالا
دستگاه برش لیزری، سرعت بسیار بالایی دارد و میتواند تاثیر زیادی در افزایش بهرهوری و افزایش سرعت کار در صنعت مربوطه داشته باشد.
کیفیت برش عالی
دستگاه لیزری قادر به ایجاد برشهای صاف، دقیق و با کیفیت عالی است و در صنایعی که نیاز به دستگاهی با عملکرد تمیز و دقیق است، میتواند استفاده شود.
امکان برش ورقها به شکلهای مختلف
دستگاه برش لیزری قادر به ایجاد برش ورقها در ابعاد و اشکال مختلفی است و با کنترل دقیق شعاع لیزر، به راحتی میتواند شکلهای پیچیده، انحناها و جزئیات ریز را برش دهد.
سر و صدا و لرزش کم
دستگاه برش لیزری، کمترین تاثیر را بر روی محیط دارد و با کمترین سر و صدا و همچنین لزش کم، برش ورقهای فلزی و غیرفلزی را انجام میدهد.
امکان برنامه ریزی و کنترل دستگاه
دستگاه برش لیزری امکان کنترل و برنامهریزی دارد و میتوان با نصب نرم افزارهای ویژه دستگاه، آن را برنامهریزی کرده و به صورت دقیق تحت کنترل داشت.
امکان برش مواد مختلف
کاربرد دستگاه لیزر فقط برای برش دادن فلزات مختلف نیست بلکه از آن برای برش پلاستیک، چوب، پارچه، شیشه و بسیاری دیگر از متریالها نیز استفاده میشود تا کاربردهای زیادی در صنایع مختلف داشته باشد.
سخن پایانی
دستگاه برش لیزری در انواع مختلفی تولید میشود و هر کدام از مدلهای مختلف دستگاه مناسب استفاده برای نوع خاصی از ورقهای فلزی و غیرفلزی میباشند همچنین انواع دستگاه برش لیزری از نظر میزان قدرت برش، توان متفاوتی دارند. شما برای خرید دستگاه برش لیزری باید به نوع موادی که نیازمند برشکاری هستند، توجه داشته باشید و دستگاهی را انتخاب کنید که توان و قدرت لازم برای برش دادن ورق فلزی یا غیرفلزی مدنظرتان را داشته باشد. در این مطلب به بررسی تفاوت قدرت دستگاه لیزر در ضخامتهای مختلف ورق پرداختیم اما اگر قصد خرید دستگاه برش لیزری دارید و میخواهید اطلاعات بیشتری در زمینه قدرت برش دستگاهها به دست آورید، بهتر است با کارشناسان شرکت نوین تاک لیزر تماس بگیرید. این شرکت عرضه کننده انواع دستگاههای لیزر صنعتی اعم از دستگاه برش، حکاکی و جوش فلزات و غیر فلزات میباشد و میتواند پس از ارائه مشاوره لازم به شما، دستگاه مورد نیازتان را نیز در اختیارتان قرار دهد.
بدون دیدگاه