روش جوش لیزری آلومینیوم از زیر مجموعه‌های جوش ذوبی می‌باشد که با پیشرفت در علم و تکنولوژی از آن بهره‌مند شده‌اند به طوریکه در صنایع مختلفی مانند هواپیماسازی یا خودروسازی از این روش استفاده می‌کنند. جوشکاری لیزری آلومینیوم به وسیله دستگاه جوش لیزر انجام می‌شود؛ پرتو لیزر موجب ایجاد گرما و حرارت لازم جهت تولید ماده مذاب می‌شود که پس از سرد شدن، باعث اتصال دو قطعه کار خواهد شد. این سبک جوشکاری یکی از فناوری‌های نوین می‌باشد که مزایای بسیاری نسبت به سایر روش‌ها دارد. از جمله مزایای جوش لیزری آلومینیوم می‌توانیم به دقت و سرعت بالا، حرارت ورودی پایین و طول عمر بالای جوش‌ها اشاره کنیم. پیش بینی می‌شود که بهره‌مندی از این روش جوشکاری در صنایع مختلف افزایش خواهد یافت و مزایا و کاربرد آن گسترده‌تر خواهد شد. در ادامه، ما به بررسی کامل انواع روش‌های جوشکاری لیزری آلومینیوم می‌پردازیم و نکات لازم جهت خرید دستگاه جوش لیزر را بررسی می‌کنیم.

جوش لیزری آلومینیوم

‌فرایند جوش لیزری فلز آلومینیوم

جوش لیزری آلومینیوم همانند سایر روش‌های جوشکاری، دو قطعه را به یکدیگر متصل می‌کند. در این فرایند، با استفاده از مذاب میان دو قطعه و سرد شدن مذاب‌هایشان، اتصال ایجاد می‌شود همچنین برای جلوگیری از ترک برداشتن، از نوعی سیم پرکننده آلومینیومی استفاده می‌کنند. جوشکاری با این روش نه تنها دارای استحکام می‌باشد، بلکه به پس پردازش نیز نیازی نخواهد داشت زیرا جوش‌های آن سریع و تمیز ایجاد می‌شوند.

کاربرد جوش لیزری آلومینیوم در صنعت

جوش لیزری آلومینیوم به دلیل دقت، سرعت، کیفیت، ظرافت و طول عمر بالای آن در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. از جمله آنکه:

  • صنعت خودرو
  • صنعت الکترونیک
  • صنعت هواپیما
  • صنعت هوافضا
  • صنعت پزشکی
  • صنعت کشتی‌سازی
  • ساخت کالاهای تزیینی

بررسی انواع روش‌های جوش لیزری آلومینیوم

تمامی روش‌های جوشکاری آلومینیوم باکیفیت هستند و تفاوت آنها در هزینه عملیات می‌باشد. در هر صورت، هر فرآیند جوشکاری متفاوت از دیگری است و در شرایط‌ مختلف، یک روش را بر دیگری ترجیح می‌دهند. 4 روش اصلی جوشکاری عبارتند از:

  • کربن دی اکسید یا co2
  • جوشکاری با روش فایبر
  • روش ایتربیوم یا دیسک (Yb:YAG)
  • جوشکاری Nd:YAG (نئودیمیم: ایتریوم، آلومینیوم، گارنت)

این روش‌ها، همگی در صنعت جوشکاری لیزری آلومینیوم استفاده می‌شوند. اینکه کدام روش را انتخاب کنند بسته به نوع کار، هزینه و مدل اتصال قطعه‌ها متفاوت می‌باشد و باید روشی انتخاب شود که بهترین عملکرد را داشته باشد.

نحوه جوش آلومینیوم با دستگاه لیزر

عملیات جوشکاری لیزری آلومینیوم به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که انتخاب هر روش به عوامل مختلفی اعم از کاربرد، مزایا، معایب، خواص و شرایط محیط وابسته می‌باشد. این دسته‌بندی‌ها به شرح زیر هستند:

جوشکاری لیزری به صورت پالسی

پرتو جوش لیزری پالسی با سرعت زیاد روشن و خاموش می‌شود و پرتوها به صورت انفجارهای جداگانه بر روی قطعات اعمال می‌شوند. هر پالس، نقطه‌ای ذوب شده ایجاد می‌کند و با جابجایی قطعه کار، به همین ترتیب ناحیه‌های ذوب شده ایجاد می‌شوند. در آخر، همگی این نقاط به یک مهره پیوسته تبدیل می‌شوند.

گرما و حرارت جوش لیزری پالسی پایین است و به سرعت سرد می‌شود همچنین به دلیل بالا بودن رسانایی آلومینیوم و حرارت ورودی کم این شیوه، روشی بسیار مناسب برای جوشکاری است زیرا باعث می‌شود اعوجاج یا ذوب قطعه کار به حداقل خود برسد.

جوشش همزن لیزری

برای جوش‌هایی که به نفوذ بیشتر و عمیق‌تر بدون ترک نیاز است، استفاده از جوش همزن لیزری بسیار مناسب می‌باشد. فرایند این جوشکاری به نحوی است که پرتو لیزر به طور پیوسته با فرکانس بالایی نوسان می‌کند و موجب ایجاد نوعی همزن در حوضچه مذاب می‌شود. به همین جهت، به این عمل به اصطلاح جوشکاری اغتشاشی می‌گویند. این نوع جوشکاری، اتصال‌های بدون نقص و ترک ایجاد می‌کند که پایداری بالایی داشته و به مواد پرکننده نیازی ندارند.

جوشکاری لیزری به صورت موج پیوسته

در روش جوشکاری موج پیوسته، پرتو لیزر بر روی قطعه کار به صورت ثابت منتقل می‌شود. در این روش، موج لیزر با سرعت 25 تا 100 اینچ در دقیقه انتقال می‌یابد و همین عمل، موجب بیش از حد گرم نشدن قطعات می‌شود. جوش لیزری موج پیوسته به اسم جوشکاری سوراخ کلید نیز شناخته می‌شود زیرا برای جوش‌های عمیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از آلیاژهای آلومینیوم که حساس به ترک می‌باشند، بهره‌گیری از این روش جوشکاری مناسب آنها خواهد بود.


بیشتر بخوانید: دستگاه جوش لیزری طلا و نقره


 

راهنمایی برای خرید دستگاه جوش لیزر آلومینیوم

برای خرید دستگاه جوش لیزر باید دقت و اطلاعات بالایی داشته باشید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. دستگاه را باید بر اساس نیاز صنعت خود و خصوصیت‌هایی که می‌خواهید داشته باشد، تهیه کنید. در ادامه به مواردی که هنگام خرید دستگاه باید به آنها توجه داشته باشید، می‌پردازیم:

بودجه و قیمت دستگاه

برای خرید دستگاه جوش لیزری آلومینیوم، مقدار بودجه‌ای را که می‌خواهید هزینه کنید را در نظر داشته باشید. همچنین اطمینان پیدا کنید که بودجه تعیین شده شما با خصوصیات و تجهیزات دستگاه مورد نظرتان متناسب باشد.

خدمات بعد از فروش دستگاه

از طریق صحبت با فروشنده در مورد خدمات پس از فروش، گارانتی، تعمیرات و… اطلاعات کسب کنید تا مطمئن شوید که در صورت بروز مشکل یا نیاز به تهیه قطعات یدکی، مشکلی نخواهد بود.

مشخصات فنی

برای انتخاب دستگاه جوش لیزری آلومینیوم باید به مشخصات فنی آن توجه داشته باشید. از جمله آنکه:

توان لیزر

به انرژی و قدرتی که از پرتوهای لیزر ساطع می‌شود، توان لیزر گفته می‌شود که با وات یا کیلووات قابل نمایش است. انرژی لیزر باید با موادی که می‌خواهید جوشکاری کنید مطابقت داشته باشد. در صورت ضخیم بودن مواد، به دستگاهی با توان لیزری بالاتر نیاز خواهد بود.

طول موج

طول موج دستگاه‌های لیزر با نانومتر نشان داده می‌شود. طول موج هر نوع موادی متفاوت از دیگری است به طور مثال، طول موج لازم برای جوشکاری فولاد یک نانومتر می‌باشد.

فرکانس پالس

پالس‌های لیزر که در هر ثانیه از دستگاه تولید می‌شوند را فرکانس پالس می‌گویند. مقدار این فرکانس‌ها بر اساس ضخامت ماده و نوع جوشکاری تعیین می‌شود در نتیجه، میان فرکانس پالس و ضخامت مواد رابطه‌ای مستقیم برقرار است. در صورتی که فرکانس تنظیم نباشد، موجب هدر رفتن انرژی یا کاهش انرژی و کیفیت جوش می‌شود.

قطر شعاع لیزر

قطر شعاع لیزر بین 0.2 تا 2 میلی‌متر می‌باشد. با انتخاب قطر مناسب، جوشکاری شما کیفیت، عملکرد و تمیزی بیشتری را به همراه خواهد داشت.

شکل موج پالس لیزر

شکل موج پالس نشان دهنده شکل توزیع انرژی می‌باشد و باید بسیار دقیق باشد زیرا شکل آن برای فرایند جوشکاری، نوع و کیفیت مواد مهم است.

خرید دستگاه جوشکاری لیزری آلومینیوم از شرکت نوین تاک

شرکت نوین تاک، بیش از 20 سال است که ارائه دهنده انواع دستگاه‌های لیزر صنعتی می‌باشد و موفقیت این شرکت در کیفیت محصولات تولیدی آن می‌باشد. پس اگر به دنبال شرکتی معتبر برای خرید دستگاه لیزر جوش هستید، ما به شما شرکت نوین تاک را پیشنهاد می‌کنیم.

این مجموعه شرایط مناسبی را برای خرید در اختیار مشتریان قرار داده است و حتی امکان خرید اینترنتی نیز فراهم می‌باشد. تمامی دستگاه‌های نوین تارک دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. علاوه بر این، شما می‌توانید از تکسین‌های ماهر شرکت در زمینه انتخاب نوع دستگاه یا کسب اطلاعات دیگر مشاوره بگیرید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *