یکی از مهمترین مزایای بسیاری از فلزات، این است که این متریال ها نسبتاً انعطاف‌ پذیر هستند و قبل‌ از شکستگی خم می‌ شوند و شکل‌ پذیری مناسب آن ها سبب می‌ شود که فلزات در بسیاری از صنایع دارای کاربرد باشند. جهت شکل دهی و فرم دهی فلزات نیز از تجهیزات و دستگاه‌های متفاوتی استفاده می‌ شود که یکی از رایج‌ ترین و پرکاربرد ترین آن‌ ها، دستگاه پرس برک می‌ باشد. 

دستگاه پرس برک در صنایع نیز دارای انواع متفاوت دستی، مکانیکی و هیدرولیکی می‌ باشد که در این مقاله قصد داریم تا با این دستگاه آشنا شده و انواع آن را با یکدیگر مقایسه نماییم. پس در ادامه با ما همراه باشید.  

دستگاه پرس برک 

دستگاه پرس برک، نوعی ابزار صنعتی است که از آن در صنایع گوناگون جهت خم کردن ورق های فلزی استفاده می‌ شود. شکل ظاهری این دستگاه نیز معمولاً باریک و بلند بوده و ترمز های فشاری این خم ها را با بستن ورق فلزی یا صفحات فلزی بین قالب ثابت و پانچ متحرک انجام می‌ دهند. تمامی این خم ها نیز از پیش تعیین‌ شده هستند و پانچ و قالب نیز برای طول های متفاوت و شکل‌ های خاصی طراحی شده‌اند و در دستگاه های پرس برک، یک ورقه فلزی ممکن است چندین‌ بار خم شده تا فرم مورد نظر به دست آید. 

انواع پرس برک 

از جمله انواع دستگاه پرس برک می توان به ۳ نوع دستی، مکانیکی و هیدرولیکی اشاره نمود. 

دستگاه پرس برک دستی 

این نوع از دستگاه پرس برک بر خلاف پرس برک های هیدرولیکی، جهت خمش ورق‌ های فلزی نیاز به نیروی انسانی داشته و تمامی تنظیمات و عملکرد های آن برای برش و خمش نیز به‌ صورت دستی می‌ باشد. این دستگاه از تجهیزاتی چون صفحه گیره، میز کار و تکیه‌ گاه تشکیل شده و پس‌ از تنظیم میز کار بر روی تکیه‌ گاه و نصب آن، دستگاه برای انجام خمش آماده می‌ شود. کار با دستگاه پرس برک دستی بسیار آسان بوده و نسبت‌ به سایر دستگاه‌ های پرس برک از قیمت مقرون به صرفه ای نیز برخوردار هستند و مناسب برای تولیدات انبوه می باشند. پس‌ از اتمام تولیدات انبوه توسط دستگاه پرس برک دستی نیز می‌ توان آن را برای خمش های بعدی تنظیم کرده و آماده نمود.

دستگاه پرس برک مکانیکی 

دستگاه پرس برک مکانیکی، جزء محبوب‌ ترین و پرکاربرد ترین دستگاه‌ های پرس پرک در صنایع بوده اما در حال‌ حاضر با وجود دستگاه‌ های پرس برک هیدرولیک، میزان محبوبیت آن‌ ها کاهش یافته است. انواع دستگاه پرس برک مکانیکی نسبت‌ به نوع هیدرولیکی، دارای سرعت بیشتر در تولیدات هستند اما قدرت آن‌ ها بسیار کمتر می‌ باشد. قطعات اصلی این دستگاه نیز شامل میز کار، رام، موتور الکتریکی، فلایویل، کلاج و ترمز می‌ باشد. دستگاه پرس برک مکانیکی نیز از چرخ طیاری تشکیل شده و نیروی تولید شده را توسط میل لنگ به رام دستگاه منتقل می‌ کند. این دستگاه از لحاظ تجهیزات و اجزا نسبتاً ساده می باشد و بنابراین نگهداری، تعمیر و بهره‌برداری از آن‌ ها نیز نسبتاً آسان است. همچنین از این دستگاه جهت شکل‌ دهی و خمش ورق‌ های فلزی بسیار ضخیم استفاده نمی‌شود. زیرا ترمز های دستگاه پرس برک مکانیکی چندان دقیق نیستند و رام دستگاه باید تمامی چرخه عملیاتی خمش را به‌ طور کامل تمام کرده و به دلیل عدم کنترل سرعت آن، عملکرد دستگاه می‌ تواند سبب افت دقت خمش و همچنین تولید ضایعات قطعات کار شود. 

دستگاه پرس برک هیدرولیک 

انواع پرس برک هیدرولیک به دلیل دقت و ایمنی بسیار بالا، بسیار پرکاربرد در صنایع امروزی هستند و از نیروی هیدرولیکی جهت فشار آوردن به فک به سمت پایین در آن ها استفاده می شود. این نوع از دستگاه پرس برک، می‌ تواند چندین سیلندر داشته باشد که به اپراتور امکان کنترل و تنظیمات بیشتری را بر روی خمش ورق‌ های فلزی فراهم می‌ کند. در واقع می‌ توان گفت که پرس برک های هیدرولیکی از قدرت بسیار بالایی برخوردار هستند و توسط سیلندر های هیدرولیک، نیروی مورد نیاز خود را جهت خمش فلزات تأمین می‌ کنند. این دستگاه جهت خمش های ساده بر روی فلزات بسیار مناسب بوده و به‌ طور منظم نیاز به نگهداری و سرویس‌ های دوره‌ای خواهند داشت.

مقایسه انواع دستگاه پرس برک 

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده در این مقاله در رابطه با انواع پرس برک دستی، مکانیکی و هیدرولیکی، هرکدام از این دستگاه‌ ها دارای ویژگی‌ های متفاوتی بوده و دارای تفاوت‌ هایی نیز با یکدیگر هستند. جهت مقایسه انواع پرس برک نیز می‌ توانیم به چند مورد زیر اشاره نماییم:

سرعت عملکرد

سرعت عملکرد در خمش تجهیزات فلزی در دستگاه پرس برک مکانیکی بسیار بیشتر از دستگاه‌ های پرس برک هیدرولیک و دستی می‌ باشد.

تعمیر و نگهداری

هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه‌ های پرس برک مکانیکی بسیار کمتر از دستگاه‌ های پرس برک هیدرولیک و دستی بوده و دستگاه‌ های پرس برک هیدرولیک نیاز به سرویس‌ های دوره‌ ای، تعمیر و نگهداری بسیار بیشتری خواهند داشت.

کاربرد

در حال حاضر دستگاه‌ های پرس برک هیدرولیک دارای بیشترین کاربر در تمامی صنایع نسبت‌ به ۲ پرس برک مکانیکی و دستی می باشند. 

قدرت خمش

قدرت خمش در انواع پرس برک هیدرولیک، بسیار بالاتر از دستگاه‌ های پرس برک دستی و مکانیکی بوده و فشار لازم جهت عملکرد دستگاه نیز نیرو محرکه هیدرولیک می‌ باشد. 

قیمت 

قیمت انواع پرس برک نیز بر اساس میزان سرعت و قدرت، عملکرد دستگاه، ابعاد دستگاه، توانایی دستگاه جهت خمش فلزات، دسترسی‌ ها و لوازم جانبی دستگاه، شرکت تولید کننده و غیره تعیین‌ شده و دارای قیمت‌ های متفاوتی هستند.

کاربرد انواع پرس پرک در صنایع 

از جمله کاربرد های انواع پرس پرک در صنایع نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • استفاده در صنایع دکل سازی 
  • استفاده در ساخت آسانسور 
  • استفاده در شرکت‌ های نفتی و گازی 
  • استفاده در شرکت‌ های تابلو سازی 
  • استفاده در شرکت‌ های یخچال‌ سازی 
  • و غیره. 

اینجا بخوانید: نکاتی که یک اپراتور دستگاه لیزر صنعتی باید بداند.

در پایان 

شرکت نوین تاک لیزر در زمینه ارائه انواع دستگاه‌ های لیزر با توان بالا، توان متوسط و حکاکی از سال ۱۳۸۴ تا کنون مشغول به فعالیت بوده و تمامی محصولات خود را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ ترین قیمت به مشتریان خود ارائه می کند. از جمله محصولات این شرکت نیز می‌ توان به انواع دستگاه پرس برک، دستگاه جوش لیزر، دستگاه لیزر فلزات و غیر فلزات، دستگاه لیزر حکاکی و غیره اشاره نمود. شما نیز می‌ توانید جهت اطلاع از خرید انواع دستگاه پرس برک و قیمت آن‌ ها، با این مجموعه توسط شماره 02149063 تماس حاصل کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *