برای برش فلزات دو روش کاربرد دارند، روشی که به صورت سنتی است و در آن از اره مخصوص استفاده می شود و روش دوم هم استفاده از انواع دستگاه لیزر صنعتی است. به کار بردن اره و روش های مکانیکی برای برش فلزات نتیجه کار را کمی نامرتب می کند و از طرفی امکان ایجاد طرح های پیچیده با این روش امکان پذیر نیست، به همین دلیل صنعت گران استفاده از دستگاه لیزر صنعتی را برای برش فلزات ترجیح می دهند تا میزان خطا و بی نظمی به میزان قابل توجهی کاهش یابد. با استفاده از دستگاه لیزر صنعتی می توان فلزات را در انواع شکل ها و طرح های پیچیده برش داد و سرعت عمل بیشتری هم داشت. در ادامه همراه ما باشید تا با عملکرد دستگاه های لیزر صنعتی آشنا شوید.
معرفی دستگاه لیزر صنعتی
از دستگاه لیزر صنعتی برای حکاکی و برش متریال های مختلفی همچون فلزات و غیر فلزات استفاده می شود. این دستگاه در صنایعی مانند خودرو سازی، طلا سازی، ساختمان سازی، کشتی سازی و… کاربرد دارد و دقت آن در حد میلی متری است همچنین استفاده از دستگاه لیزر صنعتی باعث سرعت عمل در اجرای کار نیز می شود.
کاربرد دستگاه لیزر صنعتی
دستگاه لیزر صنعتی کاربرد های گسترده ای دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برش لیزری انواع چوب
- برش لیزری کاغذ و مقوا
- برش لیزری نمد
- برش لیزری پارچه
- برش لیزری پلکسی گلاس
- برش لیزری طلق
- حکاکی بر روی سنگ
- حکاکی بر روی چوب
- حکاکی روی آینه
- حکاکی بر روی پلکسی گلاس
- و…
اجزای دستگاه لیزر صنعتی
دستگاه لیزر صنعتی دارای انواع مختلفی است اما هر نوع از آن متشکل از بخش های مکانیکی، نرم افزاری و الکترونیکی است که در ارتباط با یکدیگر به عملکرد نهایی دستگاه منتهی می شوند.
اجزای اصلی این دستگاه عبارتند از:
- سورس: منبع تولید لیزر در دستگاه لیزر صنعتی، سورس است که هسته دستگاه نیز محسوب می شود.
- هد: به بخش خروجی لیزر از دستگاه لیزر صنعتی، هد دستگاه لیزر گفته می شود که متشکل از قطعات نازل و لنز می باشد.
- سیستم CNC در دستگاه لیزر صنعتی سیستم CNC بخش نرم افزاری آن است و این سیستم با نرم افزارهای گرافیکی، حرکت هد را تنظیم می کند.
- موتور: منبع تامین انرژی بخش های مکانیکی دستگاه لیزر صنعتی، موتور آن است.
بخش های دیگر دستگاه لیزر صنعتی نیز مخزن گاز، ژنراتور، سیستم کمکی شامل فن ، خنک کننده، کمپرسور هوا، سیستم انتقال و قطعات دیگر می باشند.
اینجا بخوانید: معرفی تمامی قطعات دستگاه های لیزر صنعتی
انواع دستگاه لیزر صنعتی
دستگاه های لیزر صنعتی شامل انواع لیزرهای جامد، لیزرهای گازی، لیزرهای فیبری، لیزرهای رادیواکتیو و لیزرهای شیمیایی هستند که دو نوع جامد و گازی از انواع پر کاربردتر هستند.
- دستگاه لیزر صنعتی CO2
دستگاه لیزر CO2 به صورت گازی است و کاربرد آن در تضعیف ماده، حکاکی و برش صنعتی انواع متریال از جمله آلومینیوم، فولاد، تیتانیوم، چوب، شیشه، پارچه و پلگسی گلاس می باشد.
- دستگاه لیزر صنعتی فایبر
دستگاه برش لیزر فلزات از انواع جامد است که در آن از تکنولوژی فایبر استفاده می شود. در این تکنولوژی، اشعه لیزر توسط دانه لیزر تولید و سپس در الیاف شیشه ای تقویت می گردد که نتیجه آن، برش مواد فلزی می باشد.
- دستگاه لیزر صنعتی نئودیمیم (Nd)
از دستگاه لیزر صنعتی نئودیمیم به منظور تضعیف ماده در برش و حکاکی متریالی که نیاز به قدرت زیاد و تکرار پذیری بالا دارد، استفاده می شود.
- دستگاه لیزر گارنت (Nd YAG)
دستگاه لیزر صنعتی گارنت نیز برای متریال هایی که به قدرت بسیار بالایی در حکاکی نیاز دارند، استفاده می شود.
- دستگاه لیزر صنعتی (Microjet)
دستگاه لیزر صنعتی از انواع پیشرفته این دستگاه محسوب می شود که در آن، هدایت اشعه لیزر توسط جت آب و برش متریال توسط لیزر انجام می گیرد.
عملکرد دستگاه لیزر صنعتی
دستگاه لیزر صنعتی با کامپیوتر کنترل می شود و عملکرد ساده ای دارد. برای استفاده از دستگاه فقط کافیست طراح طرح مورد نظر خود را که با نرم افزارهای گرافیکی تهیه کرده است، به دستگاه لیزر ارسال کند و با فشار دادن یک دکمه، طرح مورد نظر روی متریال برش داده می شود.
بنابراین کار با دستگاه لیزر صنعتی به تخصص و دانش خاصی احتیاج ندارد و با آموزش ابتدایی نیز می توان با آن کار کرد. برای استفاده از دستگاه لیزر صنعتی، نیاز به محلی برای قرار گیری دستگاه، کامپیوتر و برنامه های گرافیکی مثل فتوشاپ است.
این دستگاه به صورت اتوماتیک کار می کند و سرعت و قدرت آن توسط اپراتور قابل تنظیم است. بعد از آنکه فایل طرح را در اختیار دستگاه قرار دهید، بقیه کار ها را خود انجام می دهد و نیاز به هیچ کار دیگری از سوی اپراتور نیست.
نرم افزار های کاربردی در دستگاه لیزر صنعتی
برای عملکرد دستگاه لیزر صنعتی نیاز به استفاده از نرم افزارهای گرافیکی است. نرم افزار در واقع راه ارتباطی دستگاه و کامپیوتر است و لازم است هنگام نصب دستگاه، نرم افزار مناسب آن نیز روی کامپیوتر نصب شود.
از جمله نرم افزارهای گرافیکی پر کاربرد در دستگاه لیزر صنعتی، نرم افزار RDWOR ، نرم افزار EZCAD و نرم افزار cypcut هستند. این نرم افزارها نحوه استفاده سختی ندارند و بر روی اکثر سیستم عامل ها همچون ویندوز قابل نصب می باشند.
اپراتور دستگاه لیزر با گذراندن چند جلسه آموزش می تواند نحوه کار با نرم افزارها را یاد بگیرد و با استفاده از آن، طرح مورد نظر را به دستگاه لیزر ارسال نماید.
اینجا بخوانید: بهترین نرم افزار های حکاکی و برش لیزر صنعتی
خرید دستگاه لیزر صنعتی از نوین تاک لیزر
در صورت تمایل به خرید دستگاه لیزر صنعتی می توانید از نوین تاک لیزر اقدام به خرید کنید که بیش از 15 سال سابقه فعالیت در این زمینه دارد. نوین تاک لیزر به عنوان شرکت معتبر ارائه دهنده انواع دستگاه های حکاکی و برش لیزر صنعتی، آماده ثبت سفارش مشتریان از سراسر کشور می باشد و مشاوره های لازم قبل از خرید نیز توسط تیم فنی و مهندسی این مجموعه به مشتریان ارائه می گردد.
شما از شرکت نوین تاک لیزر می توانید خرید نقدی و اقساطی داشته باشید و با شما همکاری های لازم خواهد شد. همچنین خدمات نصب و راه اندازی دستگاه به صورت رایگان ارائه می گردد و پس از خرید نیز دستگاه شما از گارانتی بهره مند خواهد شد. برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره تلفن 02149063 تماس حاصل بفرمایید تا توسط کارشناسان راهنمایی شوید.
سؤالات متداول
نحوه عملکرد دستگاه لیزر صنعتی چگونه است؟
نحوه عملکرد دستگاه لیزر صنعتی توسط سیستم کامپیوتری می باشد و طرح توسط کامپیوتر به دستگاه ارائه می شود تا فرآیند برش و حکاکی بر روی متریال را انجام دهد.
آیا استفاده از دستگاه لیزر صنعتی نیاز به مهارت و دانش خاصی دارد؟
خیر، استفاده از دستگاه لیزر صنعتی به راحتی امکان پذیر است و با یک جلسه آموزش و معرفی دستگاه، کار با آن را یاد می گیرید.
برای استفاده از دستگاه لیزر صنعتی چه نرم افزار هایی نیاز هستند؟
چند مورد از نرم افزار های پر استفاده برای دستگاه لیزر صنعتی را در این مطلب معرفی کرده ایم.
بدون دیدگاه