برش لیزر فایبر و برش پلاسما در صنعت امروزی، هر دو گزینه‌ های بسیار محبوب و کارآمدی جهت ساخت فلزات سفارشی هستند که مزایای منحصر به‌ فردی را نیز به کاربران و تولیدکنندگان ارائه می‌ دهند. در روش برش لیزری، پرتو شدید نور با متمرکز شدن بر روی متریال عمل کرده و با ذوب، تبخیر و سوختن آن منجر به ایجاد برش های دقیق، تمیز و بسیار با کیفیت می‌ شود. در مقابل روش برش پلاسما، متکی به ایجاد گاز یونیزه و یا پلاسما است که در این روش یک نازل با سرعت بسیار بالا برای ایجاد ذوب و برش به سمت مواد هدایت می‌ شود.

هر دو این روش‌ ها در صنایع امروزی نیز از مزایا، دقت، کیفیت و سرعت مناسبی برخوردار هستند و برای انواع مختلف فلزات و مواد استفاده می‌ شوند. در این مقاله قصد داریم تا به مقایسه لیزر فایبر و پلاسما با یکدیگر پرداخته و شباهت‌ ها و تفاوت‌ های آن‌ ها را با یکدیگر بررسی نماییم.

مزایا و معایب برش لیزر فایبر

از مهم‌ ترین مزایای برش لیزر فایبر در صنایع، می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دقت بالا در ایجاد برش و ارائه لبه‌ های تمیز
  • کاربرد گسترده برای برش انواع فلزات از جمله تنگستن، آلومینیوم، برنج، فولاد، نیکل و غیره
  • کاربرد گسترده برای برش انواع مواد غیر فلزی همانند سیلیکون، سرامیک، چوب و غیره
  • تولیدات با کیفیت بسیار بالا
  • سرعت عمل بالا در برش متریال
  • تولید ضایعات بسیار کم
  • امکان تکرارپذیری در تولیدات بالا
  • برخورداری از ایمنی بالا دستگاه
  • تولید آلودگی صوتی بسیار پایین
  • امکان برش طراحی‌ های بسیار پیچیده و ظریف
  • عدم تماس فیزیکی اپراتور ها با قطعه برش

از مهم‌ ترین معایب برش لیزری فایبر نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نیاز به سرمایه‌ گذاری اولیه بالا به‌ دلیل فناوری نوآورانه و مدرن
  • محدودیت در ظرفیت ضخامت برش مواد

مزایا و معایب برش پلاسما

از مهم‌ ترین مزایای برش پلاسما در صنایع، می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ظرفیت بسیار بالا برای برش انواع ضخامت مواد فلزی
  • سرعت عمل متوسط در برش مواد فلزی ضخیم
  • برش انواع فلزات از جمله برنج، فولاد، آلومینیوم و غیره
  • نیاز به سرمایه‌ گذاری کمتر برای راه‌اندازی کسب‌ و کار
  • ارائه کیفیت نسبتاً مناسب در لبه برش

از مهم‌ ترین معایب برش پلاسما نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دقت بسیار پایین در لبه‌ های برش
  • تولید قابل‌ توجه گرما در حین فعالیت
  • تنها امکان برش مواد فلزی

دستگاه لیزر فلزات

مقایسه برش لیزر فایبر و پلاسما

با توجه به ویژگی‌ های گفته‌ شده در رابطه با برش لیزر فایبر و پلاسما، جهت مقایسه این دو روش از برش در صنایع و همچنین تفاوت ها و شباهت های آن ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

محدوده کاربرد

یکی از مهم‌ ترین تفاوت‌ های موجود میان لیزر فایبر و پلاسما، گستردگی کاربرد لیزر فایبر نسبت‌ به پلاسما است. برش لیزری فایبر به‌ طور گسترده‌ ای در صنایع ساخت ورق‌ های فلزی و غیر فلزی استفاده می‌ شود و در مقابل از برش پلاسما، تنها می‌ توان برای مواد فلزی در صنایع استفاده نمود.

کیفیت برش

مواد فلزی و غیر فلزی که توسط روش لیزر فایبر برش خورده‌اند، دارای لبه‌ های برش بسیار با کیفیت و ظریف‌ تری نسبت‌ به مواد برش خورده توسط پلاسما هستند. در واقع برش لیزر فایبر نسبت‌ به پلاسما، دقت، کیفیت و ظرافت بسیار بالاتری را نسبت‌ به پلاسما ارائه داده و برای ایجاد برش نیز ناحیه‌ ای بسیار کوچکی را با حرارت تحت تأثیر قرار می‌ دهد.

سرعت برش

سرعت برش در لیزر فایبر با توجه به طول موج لیزر، بسیار بیشتر از سرعت برش توسط روش پلاسما است. برش پلاسما علی‌ رغم توانایی در برش مواد ضخیم، دارای سرعت کند و دقت بسیار پایین‌ تری نسبت‌ به برش لیزر فایبر است.

ضخامت برش

روش پلاسما، امکان برش مواد فلزی با ضخامت بیشتری را نسبت‌ به برش لیزر فایبر ارائه می‌ دهد.

هزینه‌ های تولید

استفاده از دستگاه لیزر فایبر برای تولیدات در صنایع، نیاز به سرمایه‌ گذاری بالاتری نسبت‌ به برش پلاسما خواهد داشت. اما در مقابل باید گفت که دستگاه‌ های لیزر فایبر به دلیل سازگاری با محیط کاری خود، از هزینه‌ های بسیار کمی در نگهداری برخوردار هستند و با صرفه‌ جویی در مصرف انرژی و همچنین سرعت عمل بالا در تولیدات، می‌ توانند هزینه‌ های تولید را کاهش دهند. کار با برش پلاسما نیز از هزینه بالاتری در تولیدات نسبت‌ به برش لیزر فایبر برخوردار است اما برای راه‌ اندازی نیاز به سرمایه‌ گذاری کمتری خواهد داشت.

درجه امنیت

رعایت استاندارد های ایمنی و درجه امنیت در دستگاه لیزر فایبر نسبت‌ به روش پلاسما بسیار بالاتر است و در دستگاه لیزر فایبر، اپراتور ها نیاز به تماس مستقیم با قطعه برش نداشته و با رعایت نکات ایمنی، می توانند انواع برش‌ ها را بر روی قطعات فلزی و غیرفلزی انجام دهند.

تعمیر و نگهداری

هر دو دستگاه‌ های برش فایبر و برش پلاسما نیاز به تعمیر دوره‌ ای در زمان‌ های مشخص داشته و از این‌ رو نیازمند افراد متخصص و تکنسین های حرفه‌ ای در این زمینه می‌ باشند.

روش برش

در روش لیزر فایبر، برش‌ ها به‌ صورت عمودی و بدون شیب انجام می‌ شوند اما در مقابل در روش پلاسما، برش‌ ها دارای شیب هستند. همچنین میزان خطای دستگاه لیزر فایبر نیز در مقایسه با پلاسما بسیار جزئی و ناچیز می‌ باشد.

در پایان

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده، هر دو روش لیزر فایبر و پلاسما، دارای مزایا و کاربرد های متفاوتی در صنایع امروزی هستند و ویژگی‌ های متعددی را به کاربران برای تولیدات متفاوت ارائه می‌ دهند. شما می‌ توانید برای خرید بهترین و با کیفیت‌ ترین دستگاه لیزر فلزات و غیر فلزات، با شرکت نوین تاک لیزر تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید‌.

شرکت نوین تاک لیزر با هدف ارائه دستگاه‌ ها و ماشین‌آلات صنعتی، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز نموده و در حال‌ حاضر نیز محصولات خود را در کیفیت‌ های بسیار بالا و از معتبرترین برند های جهانی همراه با خدمات پس‌ از فروش به مشتریان خود ارائه می‌ دهد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و چگونگی سفارش دستگاه لیزر فلزات و غیر فلزات، می‌ توانید با شرکت نوین تاک لیزر تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ‌ گویی و پشتیبانی همه‌ جانبه از شما عزیزان هستند.